HOMEOPATIJA

Homeopatija je alternativni način zdravljenja, ki jo je vpeljal nemški zdravnik Samuel Hahnemann v 19.stoletju. Temlji na principu "SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR", kar pomeni, da se isto zdravi z istim. Torej simptom, ki ga zdravilo povzroči pri zdravem, se uporablja za zdravljenje simptomov pri bolanem.

Homeopatija uporablja na poseben način pripravljena homeopatska zdravila, ki so lahko živalskega, rastlinskega ali mineralnega izvora. Osnovna zdravilna snov je zelo razredčena, tako da jo je v homeopatskem zdravilu le sled. Zdravila so ponavadi v obliki granul, ki se razstopijo v ustih.

Pri homeopatskem zdravljenju NI stranskih učinkov, vendar se lahko na začetku pojavi prehodno poslabšanje simptomov bolezni. Pristop do pacienta je individualen. Predpisovanje hemopatskih zdravil temelji na posamezniku, glede na njegove lastnosti in ne na podlagi samih simptomov. Torej se lahko za isto bolezen predpisujejo različna hemeopatska zdravila. Zato je potreben detaljni pogovor in pregled pri homeopatu, ki nato določi potek zdravljenja.

Ta način zdravljenja je primeren za vse starostne skupine. Uporabljamo ga za akutne kot tudi za kronične bolezni. Pri zdravljenju kroničnih bolezni je potreben posvet s homeopatom, ki obenem mora biti zdravnik uradne medicine.